Széchenyi Pályázat 2020
FullEnergy

Renewable Energy

Bár könnyedén nyugtatjuk magunkat azzal, „ha nem mi adjuk el, majd eladja más”, üzemanyaggal kereskedő vállalkozásként jó viccnek tűnik a környezetvédelemmelfoglalkozni, pedig épp ellenkezőleg: szerintünk – többek között – ennek az iparágnak kellene a legnagyobb áldozatot vállalnia ezen a területen, ameddig civilizációnk kényszerűen át nem áll a megújuló energiaforrásokra.

FullEnergy

Járműveink megfelelnek a legmodernebb kibocsátási feltételeknek, a veszélyes hulladékot mindig a legnagyobb szigorral kezeltük, egy sikeres pályázatnak köszönhetően a kapuvári létesítményeink tetejét napelemek borítják, és telepítettük az elektromos-autó gyorstöltőinket is. Ahol hasznosnak bizonyulhat a szerepvállalásunk az a hulladék gazdálkodás, a zöld-aktív önkéntes csoportnak több ízben sikerült segíteni elszállíttatni az általuk már kezelhetetlen ipari hulladékot, és nagy népszerűségnek örvendenek a töltőállomásainkon elhelyezett használt sütőolaj gyűjtő konténerek is.

FullEnergy

Solar Panel System on our facilities:

A GINOP 4.1.4-19 számú Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című projekt keretében nyert európai uniós támogatás segítségével egy 51,48 kWp teljesítményű napelem rendszert építettünk ki a kapuvári töltőállomásunkon. A rendszer összesen 156 db 330 Wp teljesítményű napelempanelt és 3 db Fronius Eco invertert tartalmaz. A megvalósult napelemes rendszer a helyben elérhető megújuló energiaforrások hasznosítását támogatja, így környezetkímélő, független és hosszú távon is fenntartható energiaellátást biztosít. A fejlesztés energetikai szakemberek dokumentált javaslataira épülő energiatermelő rendszer létrehozására irányult, ahol a helyi adottságok, a célszerűség és költséghatékonyság alapján lett kiválasztva a felhasznált technológia és a berendezések.