Széchenyi Pályázat 2020

FullEnergy napelem

GYIK

Első lépés a napelemrendszer engedélyeztetése a szolgáltató felé. Ez több, mint 40 lépésből álló folyamat, mely átlagosan 1,5 hónapot vesz igénybe. A sikeres engedélyeztetést követően kollégáink elvégzik a telepítést. Ez csupán egy napot vesz igénybe. A telepítést követően készre jelentjük rendszerét, majd a szolgáltója átveszi a rendszerét egy megbeszélt időpontban, illetve kicseréli fogyasztásmérőjét egy úgynevezett ad-vesz mérőórára.
Több tényező befolyásolja, de általánosságban elmondható, hogy egy átlagos HMKE napelemes rendszer 8-10 év alatt térül meg. Ezt a megtérülést sok tényező befolyásolja. A megtérülési időt jelentősen lecsökkentheti, ha igénybe veszünk valamilyen állami vagy uniós támogatást. Illetve, ha az évek során emelkedik az áramdíj, azesetben is egyre rövidebb idő alatt térül meg a beruházás.
A napelemrendszerek megújuló energiából táplálkoznak, és nem termelnek semmilyen káros mellékterméket. Amikor Ön napenergiát használ, akkor nem csak gazdaságilag hoz egy okos döntést, hanem a Föld jövője szempontjából is helyesen cselekszik.

Mi már elindultunk a zöldülés útján

Az elmúlt években sokat tettünk annak érdekében, hogy környezetbarát módon, tudatosan fejlődjünk. Kapuvári telephelyünkön napelemrendszert telepítettünk. Soproni és kapuvári töltőállomásainkon egyaránt megtalálhatóak az elektromos autó töltő berendezések, a használt sütőolaj gyűjtő konténerek. Járműveink megfelelnek a legmodernebb kibocsátási feltételeknek.

CO2 megkötés

45.3 tonna CO2

45.3 tonna CO2 megkötés egy év alatt

302.284 km

egy autó által 302.284 km alatt kibocsátott mennyiség

1163 db fa

1163 fának megfelelő megkötött CO2

FullEnergy