Széchenyi Pályázat 2020

Fontos tudnivalók a téli autómosásról!

Vajon szükséges télen az autómosás? Ennek jártunk utána!

Ahogy beköszönt a hideg időjárás, a téli autómosás elengedhetetlen részévé válik az autós életünknek. Bár sokan az autómosásról csak nyáron gondolnak, a téli időszakban is ugyanolyan fontos, sőt talán még fontosabb, hogy rendszeresen tisztítsuk autónkat.

A téli autómosás során érdemes odafigyelni rá, hogy erős mínuszokban ne mossunk autót, hiszen a víz könnyen megfagyhat az autón, és így károsíthatja annak felületét. Érdemes tehát olyan napot választani, amikor a hőmérséklet nem esik a fagypont alá.

A téli autómosás azért is fontos, hiszen a havas, jeges utakon számos só és egyéb anyag tapadhat meg rajtuk, amik károsíthatják autónk karosszériáját. Ilyenkor télen az öblítéseknél különösen figyeljünk a sarkokra, kerékjárati ívekre. A legtöbb autó azért kezd el rozsdásodni a küszöböknél, az első kerekek mögött és a hátsó kerékjáratoknál, mert itt gyűlik fel a kosz, a sós hólé, a sár és ha csak nem csapatjuk ki vízzel, akkor az örökre ott is marad. Ezzel a pár másodperces mozdulattal sokat tehetünk azért, hogy a karosszéria ne kezdjen el rozsdásodni. Érdemes a futómű alkatrészeket, alvázat is leöblíteni, amennyire csak lehetséges.

Ha tiszta és ragyogó járművet szeretnél, számíthatsz ránk! A soproni és a kapuvári FullEnergy töltőállomásokon a tankolás mellett elfogyaszthatsz egy remek kávét is, sőt, ha elektromos autóval közlekedsz, akár fel is töltheted nálunk!

A töltőállomásainkon nagy nyomású víz, első osztályú mosószerek és eszközök állnak rendelkezésre, így egyszerűen és gyorsan tisztává varázsolhatjuk autónkat.


Kapuváron kamionmosó szolgáltatás is elérhető.

Az autómosás mellett a téli időszakban is fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az autó folyadékszintjeit, a guminyomást, a féklámpákat és a téli gumik állapotát. Ha mindezekre odafigyelünk, akkor autónk biztonságosan és hosszú éveken át szolgál majd minket. 

Soproni autómosó: 9400 Sopron, Bánfalvi út 4/d

Kapuvári autómosó: 9330 Kapuvár, Ipartelepi út 8.